Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със зеленчуци

Мусака със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мусака със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 450 г
  • леща - 115 г
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 225 г
  • нахут - 400 г от консерва
  • домати - 400 г от консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • кисело мляко - 300 мл
  • яйца - 3 бр.
  • чедър - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят. Междувременно сипете лещата в бульона и заедно с дафиновия лист кипнете и варете 20 минути. Отцедете я.

Загрейте 1 с.л. от зехтина и запържете лука и чесъна. Прибавете лещатата, гъбите, нахута, доматите, доматеното пюре, подправките и водата.

Кипнете и намалете огъня, задушете за 10 минути. Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте оставащия зехтин и изпържете патладжаните.

Овкусете сместа с лещата със сол и черен пипер. В тава за печене сложете ред патладжани, отгоре сипете от зеленчуковата смес и продължете да редувате така до изчерпване на продуктите.

Разбийте киселото мляко с яйцата, сол и черен пипер и залейте мусаката. Поръсете с настърганото сирене и запечете за 45 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: