Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с червен лук

Фокача с червен лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Фокача с червен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2 бр.
"Поканете най-доброто от Средиземноморската кухня на трапезата си"

Необходими Продукти

  • брашно - 675 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • зехтин - 4 с.л.
  • вода - 450 г топла
  • Пълнеж
  • червен лук - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • морска сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта и захарта. Добавете маята, зехтина и водата, след което замесете тесто. Сложете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете да престои на топло място докато удвои обема си.

Намазнете две тави за печене. Загрейте фурната на 200 градуса. Разрежете тестото на две и разточете.

Сложете в приготвените тави. Покрийте и оставете да престои 30 минути. Направете дупки с пръст в тестото и оставете за още 20 минути.

Нарежете лука, сипете го върху фокачите, залейте със зехтин и поръсете със сол. Запечете за 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: