Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача със сушени домати и червен лук

Фокача със сушени домати и червен лук

Фокача със сушени домати и червен лук
Снимка: Анонимен
1 / 2
10/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1
"Класическа италианска Фокача със сушени домати и червен лук е идеалният мек приятел на лятната вечеря"

Необходими Продукти

  • вода - 130 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/2 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сушени домати - 8 бр. от буркан
  • червен лук - 1 глава
  • босилек - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвам от брашното, водата, зехтина, захарта, солта и сухата мая меко тесто за фокача и го оставям на топло място за един час.

Покривам кръгла тава с хартя за печене и разстилам тестото.

Правя вдлъбнатини с пръсти и в тях поставям нарязаните сушени домати.

Отгоре сипвам нарязания червен лук и поръсвам със сушения босилек.

Оставям така фокачата за 20 минути.

Пека фокача със сушени домати и червен лук в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: