Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с прошуто и салвия

Телешко с прошуто и салвия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешко с прошуто и салвия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 4 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • прошуто - 4 резена
  • черен пипер
  • салвия - 1 с.л.
  • масло - 55 г
  • бяло вино - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте много добре пържолите, докато се изтънят. Прехвърлете ги в чиния и залейте с лимоновия сок.

Оставете да престоят за 30 минути. Подсушете ги с кухненска хартия, овкусете със сол и черен пипер и намажете с половината салвия.

Сложете по 1 резен прошуто върху всяка пържола и закрепете с коктейлна пръчица.

Разтопете маслото в тиган, добавете оставащата салвия и гответе 1 минута.

Добавете пържолите и пържете по 3-4 минути от всяка страна. Сипете виното и гответе още няколко минути. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: