Печени смокини по парижки

18/08/2015
"Ако и тази година не може да отидете до Париж, доведете Париж в дома си с тази лесна рецепта за Печени смокини по парижки "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 511
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се измиват и се разрязват на половинки, нареждат се в тава със срязаната част нагоре.

Напръскват се с малко вода, поръсват се със захарта, поливат се с меда и върху всяка половинка се капва по малко сметана.

Всичко се залива с коняка и се пече 5 минути на 220 градуса.

Вади се от фурната, оставя се да се охлади и смокините внимателно се изваждат и се нареждат в малки чинийки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар