Панирано филе от акула с марината от риган (Bienmesabe)

НиколаНиколаНовак
19/08/2015
"Акулата пане си е истинска класика, но в случая ще впечатлите с изтънчения аромат от маринатата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 909
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • акула - 400 г филе, нарязано на кубчета
  • чесън - 3 скилидки
  • риган - 1 - 2 щипка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 щипка, сладък
  • винен оцет
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • грис - или брашно
  • сол - на вкус
  • зехтин - или олио, за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е за традиционните испански тапас Bienmesabe, които може да приготвите и с други видове риба. Нужно е да започнете подготовката на рибното филе, ден преди да го поднасяте.

За маринатата смесете лимоновия сок, дафиновите листа, ригана, червения пипер, сол и винен оцет. Сипете нарязаната на кубчета акула и оставете да се маринова за през нощта.

На следващия ден загрейте обилно количество мазнина в дълбок тиган.

Филенцата от акула извадете от маринатата и отцедете от излишната течност. Всяко парче овалвайте в грис и пускайте да се изпържи до златисто то всички страни.

Готовите рибни тапас поднесете веднага, като може да поръсите с накълцан див лук.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар