Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Лаврак със салца от леща

Лаврак със салца от леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Лаврак със салца от леща1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр. филе
  • зехтин - 1 ч.л.
  • лайм - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • морска сол
  • за салцата
  • леща - 40 г
  • домати - 1 бр.
  • червен лук - 1/2 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • кориандър - 2 с.л.
  • лайм - сок от 1 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата в малка тенджера със 120 мл вода и сол. Кипнете и варете 30 минути.

Междувременно обелете домата и го нарежете. Нарежете и лука и чушката на ситно, смесете с отцедената леща, домата и кориандъра. Овкусете със сока от лайм и овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте. Запечете рибата на грил тиган, овкусете я със сол и черен пипер и сервирайте със салцата и резени лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: