Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга със сос от авокадо

Сьомга със сос от авокадо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Сьомга със сос от авокадо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сьомга - 6 бр. филе
  • магданоз - 6 стръка
  • дафинов лист - 6 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 6 ч.л.
  • черен пипер
  • За соса
  • авокадо - 1 бр.
  • сметана - 200 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 1 ч.л. шери
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застелете тава с фолио за печене. Нарежете филетата сьомга. Отгоре сложете по един стрък магданоз и дафинов лист, както и резен лимон.

Окусете със сол и черен пипер, полейте с виното и и покрийте с фолио. Запечете за 20 минути, извадете от фурната.

Междувременно направете соса.

За целта пасирайте авокадото и смесете с чесъна и сметаната, овкусете със сол, черен пипер и оцета. Сложете в хладилник да се охлади. Сервирайте сьомгата със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сметаната готварска или заквасена ?
05.12.2023 08:40