Шунка, завита в свинско

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Шунка, завита в свинско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 свинска пържола от бут
  • шунка - 2 - 3 дебели ленти (serrano)
  • яйца - 1 бр. разбито
  • галета - за овалване
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолата внимателно, като внимавате да не я разкъсате. Нарежете шунката не лентички и ги подредете върху свинското. Понякога испанците добавят и сирене Манчего (Manchego).

Завийте пържолите на стегнати рула, като добре ги оформите.

Пригответе си разбито яйце и чиния с галета и загрейте на умерен котлон обилно количество мазнина за пърженето.

Потопете рулото в яйце, после в галета и отново редувайте, докато рулото се покрие напълно.

Пуснете да се изпържи в слабо загряна мазнина, за да е сигурно, че отвътре няма да остане сурово. Отцедете свинското руло върху кухненска хартия.

При поднасяне нарежете традиционното тапас руло (Flamenquin) на отделни парченца, като може да поднесете с традиционната супа Салморехо (Salmorejo).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: