Начин на приготвяне
Разбийте много добре яйцата с мекото масло и 1 с.л. захар, след което добавете бакпулвера и на части брашното. Полученето меко тесто доомесете на кухненския плот.
Добре омесеното тесто разделете на 4 отделни части, всяка направете на дълъг фитил с дължина 30 см и дебелина 1 пръст. Всяко въженце нарежете на отделни част с размер 3 см.
Леко приплеснете всяко парченце, като изтупвате излишното брашно - ако не го направите, сладките при пържене ще станат много жилави.
Сладките се пускат да се пържат в обилно количество загряна мазнина до златист цвят и се надуят. Вадят се върху кухненска хартия да се отцедят.
Меда смесете с останалата захар и загрейте на слаб котлон при непрекъснато бъркане, докато захарта напълно се разтопи в меда. Намалете котлона до минимум, колкото само да поддържа соса топъл.
Пускайте в него сладките и ги обръщайте с дървена лъжица, за да се напоят добре и равномерно.
Готовите сладки, които в Италия са известни като Струфоли, подреждайте в поднос като пирамида. След около 2 часа могат да се хапват.