Пържени меденки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържени меденки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
"Италианците наричат с много любов тези пържени меденки Струфоли - опитайте и ще разберете защо са толкова популярни"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 по - големи
  • масло - 1 с.л. меко
  • захар - 1/2 ч.ч. + 1 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 чаша
  • олио - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата с мекото масло и 1 с.л. захар, след което добавете бакпулвера и на части брашното. Полученето меко тесто доомесете на кухненския плот.

Добре омесеното тесто разделете на 4 отделни части, всяка направете на дълъг фитил с дължина 30 см и дебелина 1 пръст. Всяко въженце нарежете на отделни част с размер 3 см.

Леко приплеснете всяко парченце, като изтупвате излишното брашно - ако не го направите, сладките при пържене ще станат много жилави.

Сладките се пускат да се пържат в обилно количество загряна мазнина до златист цвят и се надуят. Вадят се върху кухненска хартия да се отцедят.

Меда смесете с останалата захар и загрейте на слаб котлон при непрекъснато бъркане, докато захарта напълно се разтопи в меда. Намалете котлона до минимум, колкото само да поддържа соса топъл.

Пускайте в него сладките и ги обръщайте с дървена лъжица, за да се напоят добре и равномерно.

Готовите сладки, които в Италия са известни като Струфоли, подреждайте в поднос като пирамида. След около 2 часа могат да се хапват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: