Начин на приготвяне
Телешкото почистете от ципи. Смесете всички подправки с виното, оцета, соевия сос в касерола и сложете на котлона да кипнат.
Залейте месото с маринатата, поръсете скълцания ситно чесън, покрийте и приберете в хладилника за през нощта.
На следващата сутрин прехвърлете телешкото в подходяща намазнена тава, залейте отгоре с маринатата, която се е отделила и подредете отгоре сушените плодове.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за 1 час.
Телешкият вайсбрат е готов, когато излишната течност се е изпарила и сосът се е сгъстил. Ако по време на печенето ви се стори, че няма достатъчно течност, долейте малко топла вода.
Готовото месо не режете веднага, а оставете да престои известно време. При поднасяне се реже на тънки филии, които се заливат със соса.
Подходящата гарнитура за телешкия Вайсбрат на фурна са паста, ориз, картофи.
Телешкият вайсбрат се сервира в голямо плато, нарязан на тънки шайби и полят със соса. Може да се сервира и в индивидуални чинии с гарнитура от ориз.