Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и махнете дръжките. Нарежете ги на дебели кръгчета (около 1 пръст или малко повече). Посолете ги и след като се отдели горчивия сок, измийте и подсушете.
Застелете тава с хартия за печене. Разпределете патладжаните в тавата и намажете обилно със зехтин от двете страни. Ако имате сушени домати, накиснат в зехтин, може да използвате мазнината им.
Леко посолете и добавете по парче домат отгоре. Полейте всеки патладжан с домат с малко баласамов оцет.
Натрошете добре сиренето и го объркайте с ригана, черен пипер, галетата и още зехтин или олио. Разпределете от тази смес върху зеленчуците и сложете да се пекат в умерено загряна фурна за около 30 минути.
Ястието може да се поднесе като мезе или предястие или като основно зеленчуково ястие.