Артишок по римски

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
27/08/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 834
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете артишока наполовина и леко го издълбайте с чаена лъжичка. Натрийте половините с лимонов сок, за да не потъмнеят. Оставете ги настрана.

Сложете тенджера на котлона и загрейте. Когато се загрее достатъчно, добавете семената кориандър и копър и ги запечете за 30 секунди.

Прибавете нарязаните моркови, лук, чесън, целина, дафинов лист, черния пипер, виното и сол на вкус. Разбъркайте.

Добавете половините артишок, сипете вода и кипнете. Сложете капак, намалете огъня и задушете за 25 минути или докато зеленчуците омекнат. Махнете от колтона, охладете и поръсете със зехтин и магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар