Карамелизирани орехи
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Карамелизирани орехи

Карамелизирани орехи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Карамелизирани орехи1 / 4
07/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
"Орехите са сред най-полезните ядки, а с тази рецепта лесно стават и най-вкусните!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете ореховите ядки на сух тиган за кратко, колкото да се изсушат. Извадете ги и в същия тиган поразтопете маслото и добавете захарта.

Бъркайте до получаването на светъл карамел, след което добавете меда, разбъркайте отново и изсипете ореховите ядки.

Орехите се объркват добре, за да полепне карамелената смес по тях. Намалява се котлона и се изсипва внимателно прясното мляко. Бъркайте още 2-3 минути.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: