Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с джинджифил

Печена пъстърва с джинджифил

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печена пъстърва с джинджифил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пъстърва - 600 г
  • джинджифил - 4 см корен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • босилек - 10 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Джинджифилът се настъргва на дребно и се смесва със соевия сос, половината от зехтина и лимоновия сок. С тази смес се натрива рибата и се посолява. Оставя се за 10 минути.

Лукът се реже на шайби, морковът се реже на кръгчета, лютата чушка се реже на тънки кръгчета. Босилекът се реже на ситно. Върху голям лист хартия за печене се слага лютата чушка, лукът, морковът и половината босилек. Напръсква се със зехтин и се покрива с рибата.

Завива се в хартията като в плик, слага се в тава и се пече 20 минути на 180 градуса. Тавата се вади от фурната, горната част на плика се разтваря и рибата се сервира, като се поръсва с останалия босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: