Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Розмаринови шишчета от пъстърва

Розмаринови шишчета от пъстърва

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Розмаринови шишчета от пъстърва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъстърва - 800 г филе
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 5 с.л.
  • розмарин - 12 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • морска сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се подсушава леко със салфетки. С пинцета се махат костите, ако има такива, и рибата се нарязва на кубчета.

Чесънът се реже на ситно. Лимонът се изстисква.

Зехтинът се смесва с лимоновия сок и чесъна. Рибата се посолява, полива се с маринатата и се оставя в хладилника за 20 минути.

Върху всеки стрък розмарин се нанизват по 3-4 кубчета риба и се готвят на пара 15 минути. Сервират се топли или студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: