Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Фригидейра

Фригидейра

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Фригидейра1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - ¾ ч.ч.
  • морски дарове - 450 г риба, скариди, месо от раци или др.
  • лайм - 2 с.л. сок
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • кориандър - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете морските дарове със сока от лайм и сол. Оставете да се мариноват, след което пасирайте половината морски дарове, а другите запазете.

Загрейте зехтина в тиган. Добавете ситно нарязания лук, обелените и нарязани домати, чесъна, кориандъра и пасираните морски дарове. Задушете до омекване на лук.

Сипете кокосовото мляко, сол и черен пипер. Сложете капак и гответе още 10 минути.

Разбийте яйцата и смесете 2/3 от тях с горната смес. Добавете и другите морски дарове. Сипете в малка тавичка, отгоре залейте с оставащото яйце и запечете за 15 минути на силно загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: