Маринован лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Маринован лук1 / 2
30/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг малки глави
  • сол - 50 г
  • За маринатата
  • оцет - 500 мл бял винен
  • подправки - 25 г микс (семена кориандър, зърна черен пипер, канела, зърна бахар, лют червен пипер на семена)
  • бяло вино - 500 мл сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете маринатата. Сипете оцета и виното в тенджера и добавете всички подправки.

Сложете тенджерата в друга по-голяма, в която е сипана вода и кипнете.

Махнете от котлона и оставете маринатата да престои няколко часа, а най-добре цяла нощ. Сложете лука в тенджера, залейте с вряла вода за 5 минути, охладете и го обелете.

След това го сипете в тенджера, залейте го с маринатата, покрийте с марля и оставете да престои една нощ. Загрейте фурната на 130 градуса.

В тава за печене сложете вестник и наредете буркани, сложете ги във фурната и стерилизирайте за 20 минути.

Щом бурканите изстинат ги напълнете с лука и маринатата, затворете с капачки и съхранявайте на тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: