Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Горещ Шоколад»Пиян топъл шоколад

Пиян топъл шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пиян топъл шоколад2 / 2
03/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 ч.ч.
  • шоколад - 100 г
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • канела - на върха на ножа
  • ром - 1/2 ч.ч.
  • бадемов ликьор - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се начупва на парченца. Млякото се слага в тенджерка и се добавя шоколадът, захарта и канелата.

Загрява се на среден огън и се разбърква, докато шоколадът и захарта не се разтворят напълно.

Добавят се ромът и ликьорът и сместа се загрява на минимален огън, без да кипва.

Разпределя се в 6 чаши и се украсява с бита сметана. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: