Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Кашкавалено руло с пилешко и чушки

Кашкавалено руло с пилешко и чушки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кашкавалено руло с пилешко и чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Страхотно предястие, с което да впечатлите всички гости и семейството. Вадете лист и химикалка и записвайте"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр.
  • лешници - 50 г
  • кашкавал - 350 г
  • извара - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • къри - 1/2 ч.л.
  • пилешко месо - 250 г филе
  • олио - 1 с.л.
  • царевица - 2 с.л. от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва на едро. В тава, постлана с хартия за печене, намазана с мазнина, се разпределя равномерно кашкавалът. Пече се 10 минути във фурна, загрята на 90 градуса. Вади се и се оставя леко да се охлади.

Пилешкото месо се залива с малко солена вода и се вари 25 минути. Кашкавалът заедно с хартията се слага на плот или маса, покрива се с хартия за печене и се разточва с точилка на правоъгълник.

Филето се охлажда, нарязва се на ивици, поръсва се с къри. Чушката се почиства от дръжката и семките и се реже на кубчета. Лешниците се счукват на едро.

Изварата се смесва с пилешкото месо, лешниците, чушката, царевицата и магданоза. Добавя се сол и плънката се слага върху кашкавала. Завива се на руло и се обвива с фолио за свежо съхранение. Оставя се за 4 часа в хладилника, реже се на филийки и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: