Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Терин»Терин от свински език

Терин от свински език

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Терин от свински език2 / 2
31/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Истински празник за ценителите на хубавата храна!"

Необходими Продукти

  • свински език - 4 броя, сварени
  • кашкавал - 200 г
  • моркови - 1 брой
  • копър - 1 връзка, или магданоз
  • сол - и подправки по избор
  • оцет - 20 мл
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков или друг
  • желатин - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с бульона и се оставя за 40 минути. Кашкавалът се нарязва на парчета, слага се в полиетиленова торбичка и се пуска във вряща вода да се разтопи. След това се изважда върху фолио и се разточва.

Оставя се да изстине и се нарязва на ленти. Правоъгълната форма – теринът, се покрива с фолио и се нареждат лентите кашкавал. Сварените езици се нарязват на парчета. Морковът се настъргва на ситно ренде и се бланшира за 5-7 минути в малко вода и подправки на вкус, след което се отцежда.

Смесва се с нарязания език, посолява се, добавят се подправки по желание и малко оцет на вкус. Копърът или магданозът се нарязват на ситно и се нарежда половината от него на дъното на формата – това е първият слой. След това се слага от сместа с езика и морковите, като леко се притиска.

Добавя се и останалият копър и останалата част от езика. Желатинът се разтопява на слаб огън, залива се терина, завива се с фолиото и се оставя в хладилника за 4-6 часа. След това формата се обръща и фолиото се маха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: