Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Яребици на фурна

Яребици на фурна

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Яребици на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4 порции
"Само за майстори - перфектно изпечени яребици с нежен сос"

Необходими Продукти

  • яребици - 4 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • целина - 1 бр.
  • магданоз
  • пащърнак - 1 бр.
  • дафинов лист
  • сланина - 50 г
  • шунка - 50 гр
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лимон - 1 бр. само сока
  • портокал - 1 бр. само сока
  • захар - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме яребиците, измиваме ги и ги посоляваме. На дъното на дълбок съд слагаме нарязания на ситно лук, целината (нарязана на дребно), магданоза, пащърнака, няколко дафинови листа, сланината и шунката.

Отгоре слагаме яребиците, добавяме олиото и оставяме всичко да се задуши.

След това прехвърляме всичко в тавичка, предварително намаслена и ги слагаме да се пекат, като от време на време ги обливаме със соса от тавичката.

Когато ястието е готово, изваждаме яребиците в порционни чинии.

Прецеждаме соса от печенето и към него добавяме брашното, горчицата и виното и разбъркваме много добре. Оставяме да ври докато се сгъсти.

Прибавяме захарта и сока от лимона и портокала и варим още малко.

След като сосът стане готов, заливаме яребиците с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: