Начин на приготвяне
Изчистваме яребиците, измиваме ги и ги посоляваме. На дъното на дълбок съд слагаме нарязания на ситно лук, целината (нарязана на дребно), магданоза, пащърнака, няколко дафинови листа, сланината и шунката.
Отгоре слагаме яребиците, добавяме олиото и оставяме всичко да се задуши.
След това прехвърляме всичко в тавичка, предварително намаслена и ги слагаме да се пекат, като от време на време ги обливаме със соса от тавичката.
Когато ястието е готово, изваждаме яребиците в порционни чинии.
Прецеждаме соса от печенето и към него добавяме брашното, горчицата и виното и разбъркваме много добре. Оставяме да ври докато се сгъсти.
Прибавяме захарта и сока от лимона и портокала и варим още малко.
След като сосът стане готов, заливаме яребиците с него.