Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от яребици

Супа от яребици

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Супа от яребици1 / 2
31/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4
"Половин яребица е напълно достатъчна да приготвите апетитна супа за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • дивеч - 1/2 яребица
  • масло - 1 с.л.
  • моркови - 1 брой, настърган
  • кервиз - 80 г настърган
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 брой
  • черен пипер - няколко зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • брашно
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • магданоз - няколко стръкчета накълцан
  • лимони - лимонов сок на вкус
  • сол
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното месо от яребица се слага да се свари в достатъчно вода - 2-3 пръста над месото. След като се свари, месото се вади и бульонът се прецежда.

Връща се на котлона и в него се добавят нарязаните ситно лук, моркови, кервиз, нарязаните на кубчета картофи, зърна черен пипер, дафиновите листа.

Щом всичко омекне, се добавя червения пипер и сол на вкус, както и нарязаното ситно месо от яребица с 1 с.л. масло.

След няколко минути супата се снема от котлона и се разбърква с лимонов сок и накълцан магданоз.

Разбива се яйцето и се темперира със супата, след което се застройва цялата супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: