Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Печена яребица на жар

Печена яребица на жар

MarianeMariane
Джедай
5611k
Печена яребица на жар1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Невъзможно е да не я опитате"

Необходими Продукти

  • яребица - 1 бр.
  • сланина - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре яребицата, подсушете я и е осолете.

Нарежете сланината на тънки филийки и покрийте с тях корема гърдите на яребицата. Увийте с канап, за да не изпаднат.

Печете яребицата около половин час на слаба жар или скара.

Готовата яребица освободете от канапа и поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: