Начин на приготвяне
В купичка сложете омекналото краве масло, сока на половин лимон, сол и щипка черен пипер.
Намажете яребиците добре с тази смес отвътре и отвън.
Нарежете лука на полумесеци. Претрийте го със сол.
В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете щедра щипка от нарязания лук, гъбите, нарязани на малки парчета, и ориза. Овкусете със сол.
Налейте от зеленчуковия бульон и захлупете съда. Гответе, докато оризът набъбне.
Оставете плънката да се охлади. С нея напълнете яребиците и забодете отвора с клечка за зъби. Увийте около всяка птичка по два слайса пушен бекон.
На дъното на глинен съд сложете лука и ако ви е останала - от плънката.
Отгоре разположете яребичките. Смесете останалия зеленчуков бульон със сто грама червено вино и 1 супена лъжица захар.
Захлупете съда и изпечете пълнените яребици на 180°C в предварително загрята фурна за около час и половина.
Тези печени яребици а ла Ришельо са достойно за кардинал ястие!
Да ви е сладко!
Източник на рецептата кулинарния блог Храна за мойте канибали!