Начин на приготвяне
Накиснете боба за една нощ, след това го залейте със студена вода и варете около 50 минути. Отцедете и го оставете настрана.
Загрейте фурната. Наредете нарязаните домати, чесъна и лука в тава, поръсете с 1 с.л. зехтин и запечете за 10 минути, като ги обърнете веднъж. Охладете.
Загрейте оставащия зехтин и задушете ориза за 2 минути. Пасирайте доматите и лука, прибавете ги към ориза и задушете за още 2 минути. Налейте бульона, сложете капак и гответе още 20 минути.
Оставете 2 с.л. от боба за салцата. Другият прибавете към ориза заедно с нарязаните моркови и зеления боб и гответе още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер, махнете от котлона и оставете ястието да престои.
За да направите салцата, нарежете авокадото с лука и лютата чушка, добавете сока от лайм и кориандъра, както и боба. Овкусете със сол. За да сервирате, разпределете ориза в чинии, отстрани сложете от салцата и поднесете с тортили.