Пица с гъби и песто

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16713790
11/09/2015
"Традиционна италиански пица с малко, но точните съставки за съвършен вкус "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото за пицата смесете брашното със солта, маята и зехтина, прибавете 250 мл топла вода и замесете меко тесто, прехвърлете в купа, покрийте и оставете на топло място, за да удвои обема си.

Междувременно накиснете манатарките в топла вода за 20 минути. Пасирайте заедно босилека, кедровите ядки, пармезана и 5 с.л. от зехтина. Оставете пестото настрана.

Запържете лука в оставащия зехтин за 3-4 минути, прибавете печурките и пържете 2 минути.

Добавете манатарките и разбъркайте. Загрейте фурната на 220 градуса, намазнете форма за печене. Разточете тестото на кора и го сложете в тава.

Намажете основата с пестото, отгоре поръсете с гъбената смес. Запечете пицата за 35-40 минути или докато е готова.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар