Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с гъби и песто

Пица с гъби и песто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пица с гъби и песто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Традиционна италиански пица с малко, но точните съставки за съвършен вкус"

Необходими Продукти

  • за пицата
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • мая - 15 г суха
  • зехтин - 1 с.л.
  • за пълнежа
  • манатарки - 50 г сухи
  • босилек - 25 г
  • кедрови ядки - 25 г
  • зехтин - 7 с.л.
  • лук - 1 глави
  • печурки - 225 г
  • пармезан - 40 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото за пицата смесете брашното със солта, маята и зехтина, прибавете 250 мл топла вода и замесете меко тесто, прехвърлете в купа, покрийте и оставете на топло място, за да удвои обема си.

Междувременно накиснете манатарките в топла вода за 20 минути. Пасирайте заедно босилека, кедровите ядки, пармезана и 5 с.л. от зехтина. Оставете пестото настрана.

Запържете лука в оставащия зехтин за 3-4 минути, прибавете печурките и пържете 2 минути.

Добавете манатарките и разбъркайте. Загрейте фурната на 220 градуса, намазнете форма за печене. Разточете тестото на кора и го сложете в тава.

Намажете основата с пестото, отгоре поръсете с гъбената смес. Запечете пицата за 35-40 минути или докато е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: