Начин на приготвяне
За да направите тестото за пицата смесете брашното със солта, маята и зехтина, прибавете 250 мл топла вода и замесете меко тесто, прехвърлете в купа, покрийте и оставете на топло място, за да удвои обема си.
Междувременно накиснете манатарките в топла вода за 20 минути. Пасирайте заедно босилека, кедровите ядки, пармезана и 5 с.л. от зехтина. Оставете пестото настрана.
Запържете лука в оставащия зехтин за 3-4 минути, прибавете печурките и пържете 2 минути.
Добавете манатарките и разбъркайте. Загрейте фурната на 220 градуса, намазнете форма за печене. Разточете тестото на кора и го сложете в тава.
Намажете основата с пестото, отгоре поръсете с гъбената смес. Запечете пицата за 35-40 минути или докато е готова.