Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Яхния с телешко, домати и вино

Яхния с телешко, домати и вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Яхния с телешко, домати и вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 с.л.
  • телешко месо - 1 кг
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 450 г
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • грах - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 250 мл
  • бульон - 250 мл телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Сложете брашното в тава, овкусете го с мащерка, сол и черен пипер.

Добавете нарязаното телешко и разбъркайте добре.

Загрейте зехтина в тенджера, прибавете месото и го запържете.

Извадете и го отцедете на кухненска хартия. Сипете лука в тенджерата и го запържете.

Добавете доматения сос, бульона, виното, чесъна и доматеното пюре. Кипнете и върнете телешкото в тенджерата.

Покрийте и сложете в печката за 90 минути. Добавете граха и захарта, върнете във фурната и печете още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: