Яхния с телешко и вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яхния с телешко и вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Опияняващо вкусна яхния с телешко месо"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • червено вино - 250 мл
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава 150 г
  • зелена чушка - 1 бр. 80 г
  • целина - 1 стък - 40 г
  • моркови - 2 бр. големи
  • грах - 150 - 200 г замразен
  • домати - 2 бр. не големи
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • олио - 4 с.л.
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле или повече на вкус
  • телешки бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на парчета и го натъркайте с черен пипер и зехтин. Залейте с виното и оставете в хладилник за 1 денонощие.

Извадете месото на стайна температура 30 минути, преди да започнете да го готвите.

В блендер сложете да се смелят почистените лук, чушка, целина и доматите. Морковите нарежете на дебели кръгчета или парчета.

Загрейте олиото и в него запържете всички зеленчуци за 4-5 минути. Сипете месото заедно с виното, сложете сол и червен пипер, натрошеното люто чушле и налейте бульона. Оставете яхнията да къкри на слаб до умерен огън час и половина или докато прецените, че месото е крехко.

Проверявайте и доливайте вода или още телешки бульон, в случай че течността много се редуцира.

15 минути преди да изключите гозбата, сложете замразения грах, за да се сготви.

Поръсете с накълцания магданоз и още сол и черен пипер, ако е нужно.

Захлупете с капак и оставете така за 20 минути, преди да сервирате яхнията с телешко и вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: