Лесен кашкавал пане

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Лесен кашкавал пане
Снимка: marcheva14
5 / 7
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Класика в кухнята, която винаги ще е актуална"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 4 с.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала на филийки с дебелина около 1 см. Приберете го за 30-40 минути във фризер, за да стегне.

Всяко парче кашкавал се потапя последователно в студена вода, брашно, разбити яйца и накрая галета, след което се изпържва от двете страни в силно загрята мазнина.

Оставете панирания кашкавал да се отцеди от излишната мазнина върху салфетка или кухненска хартия, след което поднесете със сезонна салата.

Лесният кашкавал пане е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кашкавал пане се прави с паната пата фри... всичко друго е импровизация...
09.09.2023 17:52
1
Анонимен
Анонимен
Правя от години кашкавал пане в стола по тази рецепта и никой досега не се е оплаквал :)
28.03.2023 15:05
2
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесен!
31.01.2023 08:18
1
Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта,получи се страхотно! Благодаря :)
17.06.2022 17:25
3
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Аз мисля, че авторката е имала предвид "галета". Иначе рецептата е страхотна!
13.03.2016 20:00
4
Потребител#165457
Потребител#165457
Уникален !
04.02.2016 09:02
Галя
Галя
"жалета - 4 с.л." ???
30.01.2016 13:51
2
Полина
Полина
Суреррр
14.01.2016 23:13