Ванилов крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ванилов крем7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Класически ванилов крем, който се остава най-обичаният десерт на малки и големи"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • нишесте - 3 с.л. царевично или брашно
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. или на вкус
  • масло - около 60 г
  • ванилия - 1 ч.л. есенция или 3 пакетчета на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете първо нишестето в 1 ч.ч. прясно мляко, а останалото сложете да за загрява на котлона със захарта. След това към него добавете ванилията и маслото.

Разбийте отделно жълтъците от белтъците и ги смесете на тънка струйка с млякото.

Леко доливайте от сместа към нишестето и разбивайте непрекъснато до сгъстяване на котлона. Снемете от огъня готовия ванилов крем и го охладете леко.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и 1 с.л. захар до пухкави връхчета и смесете внимателно с крема. Разпределете готовия ванилов крем в намокрени и отцедени десертни чашки и поднесете изстинал.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесен!
02.08.2018 22:19