Ребърца с глазура

MarianaMariana
Джедай
561
758
2k
22/09/2015
"Апетитни ребърца с глазура, които могат да накарат и заклет веган да промени мнението си "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 857
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 2.5 кг ребърца
  • за глазурата
  • мед - 150 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • риган - 1 с.л. пресен
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • оцет - 120 мл бял
  • кетчуп - 250 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете свинските ребърца и ги подсушете с домакинска хартия.

Накиснете ги за няколко часа в смес от подправките и оцета, след което ги отцедете и печете около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Междувременно смесете меда с кетчупа и разтворете на слаб огън.

Намажете ребърцата с получената смес и запечете още 5 минути във фурната.

Поднесете с гарнитура от свежа салата и добре изстудено бяло вино.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар