Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Лесни вегетариански гювечета

Лесни вегетариански гювечета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лесни вегетариански гювечета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сирене - около 200 г
  • картофи - 4 бр. средно големи
  • моркови - 4 бр.
  • броколи - 100 г замразени
  • домати - 1 ч.ч. пасирани
  • олио
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на кубчета моркови и картофи се бланшират във вряла вода за няколко минути, за да омекнат.

След това във всяко гювече се слага по малко олио, отгоре се разпределят зеленчуците, овкусени със сол и чубрица.

Сипва се малко вода, отгоре се чуква по едно яйце и се пекат на 180 градуса до готовност на яйцето. Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: