Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)

13/12/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Изискан деликатес, създаден да впечатлява и най-взискателните гости "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 666
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • дроб - 800 г, един цял гъши или патешки
  • мазнина - 150 г гъша мас
  • сол - половин ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела намаслена хартия.

Пече се в гореща фурна (240 градуса), като през 2-3 минути се полива с горещата мазнина. След десет минути се посолява и се оставя за още десет във фурната.

След това се изважда, оставя се да изстине и преди сервиране се почиства от мазнината, която го покрива.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ели Дамянова
Ели Дамянова
08.06.2013 11:57
Рецептата е НЕВЕРОЯТНА. У дома и най-капризните членове на семейството си облизаха пръстите. Заслужава си да я изпробвате. Може да сервирате със сладко от сини сливи или боровинки. Добър апетит :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв