Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)

Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)1 / 3
13/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
"Изискан деликатес, създаден да впечатлява и най-взискателните гости"

Необходими Продукти

  • дроб - 800 г, един цял гъши или патешки
  • мазнина - 150 г гъша мас
  • сол - половин ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела намаслена хартия.

Пече се в гореща фурна (240 градуса), като през 2-3 минути се полива с горещата мазнина. След десет минути се посолява и се оставя за още десет във фурната.

След това се изважда, оставя се да изстине и преди сервиране се почиства от мазнината, която го покрива.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: