Водна туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Водна туршия1 / 2
25/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 кг , накъсан на розички
  • чушки - 1.5 кг червени
  • моркови - 1.5 кг на шайби
  • зеле - 1 кг бяло
  • кервиз - 1 връзка
  • за саламурата
  • сол - 1 ч.ч. едра(морска)
  • захар - 5 ч.ч.
  • оцет - 4 ч.ч.
  • вода - 9 ч.ч.
  • натриев бензоат - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и нарязани/накъсани зеленчуци се слагат в подходящ дълбок съд (бидон).

Продуктите за саламурата се смесват и бъркат до пълното разтваряне на захарта и солта.

След това с получената смес се заливат зеленчуците, като се оставя 1 ч.ч., в която се разтваря натриевия бензоат.

Тя също се добавя, след като туршията стане готова, за да се прекъсне процесът на ферментация. Водната туршия се съхранява на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: