Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия с кисели домати

Туршия с кисели домати

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Туршия с кисели домати
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12
"Опитайте и няма да сбъркате! Туршия с кисели домати, която ще хапвате с апетит, докато свърши!"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 10 кг
  • сол - 400 г
  • оцет - 400 мл винен
  • дафинов лист - 10 бр.
  • бахар - 20 зърна
  • черен пипер - 20 зърна
  • чесън - 3 - 4 глави
  • целина - 1 - 2 глави
  • вишневи листа - или дюлеви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги надупчете на няколко места с голяма игла. Подредете ги плътно в буркани, като между тях поставите вишневи и дюлеви листа, скилидки чесън е резени целина.

Напълнете бурканите с вода, за да измерите колко ще ви е нужна.

Излейте водата в тенджера, като отстраните 100 мл. Сложете солта, подправките и оцета и разбъркайте добре.

Залейте доматите, затворете плътни и приберете на тъмно и студено. Туршията ще бъде готова след 3-4 седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: