Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Задушени пъдпъдъци

Задушени пъдпъдъци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Задушени пъдпъдъци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Задушени пъдпъдъци се е истинска класика, подходяща за празници и специални поводи"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • домати - 3 - 4 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изчистените и измити пъдпъдъци посолете и поръсете с черен пипер.

Запържете ги в сгорещена мазнина и щом месото им стане златисто, добавете нарязания на филийки лук заедно с останалите подправки.

Долейте малко вода и варете около 20 минути.

След това добавете предварително обелените и нарязани домати с виното и задушете на тих огън до готовност.

Задушените пъдпъдъци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много обичам да приготвям пъдпъдъци, вкусни са задушени със зеленчуци.
13.05.2016 12:10