Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Плоски картофени питки

Плоски картофени питки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Плоски картофени питки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ароматни картофени питки, които ще ви изненадат приятно с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • картофи - 2 бр. сварени и намачкани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлото мляко. Добавете маята, захарта и малко брашно. Разбъркайте добре. Вземете друга купа и в нея сипете топла вода.

Поставете купичката с маята в нея и оставете за втаса. След като маята шупне, заедно с останалите продукти, замесете меко тесто. Завийте го с кърпа и оставете да втаса.

След това го разделете на две части. Намажете си ръцете с олио и внимателно разстелете тестото на питки (2 бр).

Сложете ги в тава и ги набоцкайте с вилица.

Оставят се да починат двайсетина минути и се пекат на 200 градуса около 30 минути. Извадете питките от фурната и ги намажете с масло.

Плоските картофени питки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: