Начин на приготвяне
Приготвя се тесто за палачинки, като прясното мляко се смесва със сметаната, добавят се яйцата, солта и захарта. Брашното се пресява и се добавя в сместа и се разбърква добре. Добавя се 1 супена лъжица олио и се разбърква.
В загрят тиган, намазан с олио, се пържат палачинки. Приготвя се крем, като маслото се разбива с пудрата захар, добавя се яйцето и се разбърква. Бадемите се попарват с вряла вода, заливат се със студена вода и се маха ципата на всяка ядка.
Подсушават се и се смилат на прах. Добавя се маслената смес и се разбърква добре. Кремът се оставя в хладилника за 30 минути. Маслото се разтопява.
Във всяка палачинка се слага от крема, завива се на тръбичка и се слага в тава. Отгоре се поливат с разтопено масло, покриват се с фолио и се пекат 20 минути на 180 градуса.