Селска туршия само със сол

БориславоваБориславоваНовак
28/09/2015
"Вкусна туршия, която се приготвя само със сол и мерак!"
Приготвяне150 мин.
Готвене25 мин.
Общо175 мин.
Порции10-12 буркана
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193 895
  • Преглеждания за месеца534
  • Преглеждания за седмицата227
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се измиват и се подреждат плътно в буркани или други подходящи съдове.

След това се възвира саламура само от вода и сол.

Тя се оставя да се охлади малко, за да може с нея да се залеят зеленчуците.

После съдът се затваря и се затиска с кръстачка и камък. Претака се през ден в следващите две седмици.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Svetlana57
Svetlana57
15.10.2017 18:10
Тази туршия баба ми я правеше в специално купено каче, слагаше не само посочените продукти, но и малки динчета, пъпешчета, събрани когато се разваля бостана, краставици корнишони, а саламурата я правеше по един много странен начин, избираше си някакъв съд за мярка и слагаше 12 мярки вода, тринадесетата морска едра сол, правеше венец от лозови пръчки и вишневи клонки, отгоре върху венеца специално приготвен дървен капак и затискаше с речен камък, добре измит.Туршията се претакваше през 3-4 дни докато втаса.Тази туршия оставаше хрупкава до края на април
18
2
Ivo
Ivo
26.08.2016 18:34
КАК СЕ ПРЕТАКАТ БУРКАНИТЕ ?
37
11
renydaneva
renydaneva
26.10.2016 19:17
НАЙ-ЛЕСНО Е ДА НАПРАВИТЕ ТУРШИЯТА В БИДОНЧЕ ,ОТ МАЛКИТЕ,А БУРКАНИТЕ МОЖЕТЕ ДА ПРЕТАКАТЕ,БЕЗ ДА ИЗЛИВАТЕ ВОДАТА,КАТО ОБРЪЩАТЕ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ НАГОРЕ-НАДОЛУ. ПОЗДРАВИ! :)
14
1