Сладкиш с грозде

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сладкиш с грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10 парчета
"Трудно ще намерите по-вкусен сладкиш с грозде - опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя, разделени жълтък от белтък
  • мазнина - 100 г краве масло
  • захар - 200 г пудра
  • брашно - 250 г
  • грозде - 100 г гроздови зърна, без семки
  • орехи - 100 г смлени
  • захар - 150 г пудра
  • ванилия - 1 пакетче
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с 50 г пудра захар, а маслото се загрява да се разтопи. В средата на брашнената купчинка правите кладенче, в което изливате разтопеното масло и наръсвате щипка сол. Прибавяте жълтъците и от продуктите се замесва тесто, като постепенно се събира на топка.

Фурната трябва да се загрее до 250 градуса. Разстилате тестото във форма за торта или кръгла тавичка, като покривате дъното, краищата се изтеглят нагоре, за да покрият част от околния ръб. Слагате да се запече, а през това време разбивате двата белтъка на сняг със 150 г пудра захар. Към снежните белтъци накрая добавяте смлените орехи и една ванилия.

След като тестото порозовее се изважда и отгоре се нареждат гроздовите зърна. Поливате с белтък и леко, с обратната страна на лъжицата заравнявате. Десертът се връща отново в печката за около 10 минути, колкото да стегне белтъкът и да хване розова коричка.

Поднесете гроздовия сладкиш охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели
Ели
В необходимите продукти първо имаме 200г пудра захар, след това- 150г, която слагаме в белтъците. Къде обаче използваме 200г пудра захар. Поръсваме или слагаме в тестото с жълтъците?
19.09.2013 15:44
Отзив
Отзив
Снимката пак е различна от рецептата!
24.06.2013 10:30