Начин на приготвяне
Загрейте маслото и изпържете лука. Добавете чесъна и пържете още 1 минута, махнете от котлона.
Загрейте олиото и изпържете нарязаното на кубчета свинско месо. Извадете го от тенджерата и сипете вътре бялото вино.
Намалете огъня и варете 1 минута. Върнете лука и месото в тенджерата, прибавете доматите, бульона, дафиновия лист, ригана, солта и пипера.
Разбъркайте, сложете капака и сложете в умерено загрята фурна. Печете до пълно омекване на месото. Извадете от фурната и сложете тенджерата на загрят котлон.
Смесете брашното с водата и сипете в ястието, като непрекъснато разбърквате за 5 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Коментари