Начин на приготвяне
Сложете пилето да се свари заедно с дафиновите листа, зърна черен пипер и корени за супа. Извадете готовото пиле и го разделете на порции. Махнете дафиновия лист от бульона и го прецедете.
Загрейте в широка тенджера олиото и запържете скълцаните лук и праз, докато омекнат. Поръсете с червен пипер, 1 с.л. брашно, доматеното пюре разбъркайте.
Сипете ситно нарязаните домати и долейте от горещия пилешки бульон количество по желание. Овкусете със сол и пипер и оставете да ври, докато леко се редуцира.
Добавете пилешкото и доварете ястието до желаната гъстота на соса. Ако искате, може преди това да го запържите.
При поднасяне поръсете с прясно скълцан магданоз.