Постен ориз с праз

НораНораНовак
29/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 794
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и чушката се измиват и почистват. Нарязват се на кубчета и се оставят да се задушат в малко мазнина. Оризът се измива и се добавя към тях, заедно с доматеното пюре.

Сместа се оставя на огъня, докато оризът започне да омеква. След това се пресипва в тавичка и се добавят подправките.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато оризът набъбне достатъчно.

В случай че ястието ви се струва прекалено гъсто, можете да го разредите с още доматено пюре. Готовата гозба се поднася поръсена с малко накълцан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар