Начин на приготвяне
Касисът се измива и се подсушава. Намачква се леко и се слага в дамаджана или бутилка с широко гърло. Заливат се с 2 литра вода, покриват се с марля и се оставя за 5 дни на топло тъмно място.
Сокът се прецежда. Излива се в дамаджаната. Медът и захарта се смесват и се разтварят в останалата вода. Добавят се към сока.
Дамаджаната се оставя на тъмно и топло място и се слага тапа с малък маркуч, потопен във вода. Оставя се за 10 дни. Прелива се в чиста дамаджана и отново се затваря с тапа с маркуч, потопен във вода.
Оставя се за 2 месеца на хладно. След това виното става по-светло, разлива се в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на тъмно и хладно място.