Печена свинска плешка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печена свинска плешка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
12
"И лято, и зима...важното е свинска плешка да има"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 бр. (2 - 3 кг)
  • чесън - 4 скилидки скълцан
  • чили - ½ ч.л. на прах
  • червен лук - 1 глава скълцан
  • мащерка - 3 стръка прясна или 1 ч.л. сушена
  • бахар - 1 ч.л. зърна, смлян
  • кайсиев мармалад - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 100 мл слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете свинска плешка със слой мазнина отгоре, която трябва да набраздите с ножа на ромбове.

Счукайте в хаванче чесъна, чилито, лука, мащерката, бахара и добавете мармалада и соевия сос. При непрекъснато разбиване долейте и олиото.

Натрийте хубаво плешката с ароматната смес. Покрийте месото отгоре с алуминиево фолио и оставете да се маринова за през нощта.

След това оставете месото на стайна температура и после го пъхнете да се пече в загряна на 220 градуса за половин час.

Намалете фурната на 150 градуса и печете свинското още 150-180 минути.

Готовото месо се вади, увива се с алуминиево фолио и след половина час се разрязва на порции.

Може да поднесете печената свинска плешка с картофено пюре, зеле, сладко от боровинки или салата, туршия по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: