Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки с лимец

Пърленки с лимец

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пърленки с лимец2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-7 бр.
"Верни на схващането Готви вкусно и здравословно ви представяме уникалните пърленки с лимец"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се изсипват брашното, бакпулвера и солта. Прави се кладенче и се слага яйцето и киселото мляко.

Замесва се тесто, което се оставя на стайна температура 20 минути. После то се слага върху набрашнена повърхност и с помощта на точилка се разтегля.

От него се вземат части и се оформят плоски пърленки. Те се пекат в съвсем оскъдно намазнен тиган и се обръщат с помощта на дървена шпатула. Могат да се овкусят допълнително с подправки по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: