Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топлата вода. Към маята се прибавя кафявата захар и хималайската сол. Разбърква се. След това се прибавя зехтинът и постепенно пълнозърнестото брашно. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя да втаса на топло, завито с чиста кърпа, за около 20 -25 минути. След като тестото втаса се разделя на по-малки топки тесто . От това тесто се получават 7-8 пърленки.
След като разделим тестото, всяка топка тесто се разточва. На котлона се слага грил тиган, леко намазан със зехтин, и се загрява.
Разточеното тесто се слага на сгорещения грил тиган и се изпичат пърленките. Маслото се разтопява и с него се намазват пърленките и от двете страни. След като са готови пърленките се захлупват с капак.