Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пълнозърнести пърленки

Пълнозърнести пърленки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Пълнозърнести пърленки
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
7
"Добре, ще хапнем пърленки, но само защото са ароматни и вкусни, и полезни, и сме гладни, и не можем да им устоим"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • хималайска сол - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • пълнозърнесто брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода. Към маята се прибавя кафявата захар и хималайската сол. Разбърква се. След това се прибавя зехтинът и постепенно пълнозърнестото брашно. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя да втаса на топло, завито с чиста кърпа, за около 20 -25 минути. След като тестото втаса се разделя на по-малки топки тесто . От това тесто се получават 7-8 пърленки.

След като разделим тестото, всяка топка тесто се разточва. На котлона се слага грил тиган, леко намазан със зехтин, и се загрява.

Разточеното тесто се слага на сгорещения грил тиган и се изпичат пърленките. Маслото се разтопява и с него се намазват пърленките и от двете страни. След като са готови пърленките се захлупват с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: